Rejsebrev 24: Først blæst så sommervejr – sådan er Elba

Vi bruger hele ugen på Elba, hvor vi fejrer Martins fødselsdag i blæsevejr. Men ellers er vejret godt og vi slapper af på agterdækket med gode bøger.

22. april 2019 til 28. april 2019

Vi er som sagt kommet til Portoferraio på Elba, hvor vi også var i oktober under den gevaldige storm. Denne gang bliver det knap så slemt, men slemt nok til at vi ikke gider ligge for anker. Så efter en enkelt meget rolig nat i bugten søger vi i havn.

Vi lå rigtigt godt sidste gang vi var her så vi har anmodet om samme plads denne gang. Af en eller anden grund kunne det ikke lade sig gøre – selvom pladsen er fri – og i stedet bliver vi anvist en plads på en såkaldt fingerponton lige midt for havneindløbet. Ikke helt ideelt, da det er den retning vinder vil komme fra. I første omgang lægger vi til med forenden ind mod broen som vi plejer. Det er dog ikke helt ideelt, da vi så vil få vinden og regnen ind bagfra og der dermed få blæst ind i kahytten hver gang vi åbner døren. Vi beslutter derfor at vende båden, så den ligger med bagenden indad. Det går relativt nemt, men det er egenligt heller ikke ideelt, da vores ror – der stikker lidt bagud – dermed bliver noget udsat, hvis vi rammer ind i broen. Det satser vi på ikke at gøre, og for en sikkerhedsskyld bruger vi lidt ekstra reb og godt med fendere.

Efter morgenmaden gik vi på indkøb og spiste frokosten på en græsplæne. Vi nåede det lige inden det begyndte at regne. Resten af dagen blev tilbragt på Saga i regn og rusk.

Martins fødselsdag

Tirsdag den 23. april var det Martins fødselsdag. Vi vågnede uden at have sovet ret meget. Ikke på grund af forventningerne til den store dag, men fordi blæsten har holdt os vågen. Der er underlige lyde og det rusker godt i det hele. Martin måtte på et tidspunkt op og give gummibåden, der ligger på fordækket, et ekstra reb fordi den lettede lidt i vinden. Blæsten er med ca. 20 m/s ikke decideret voldsom eller farlig eller noget, men det er et irritationsmoment at man man ikke får sovet ordentligt.

Sigrid og Tine havde lavet et kæmpe morgenbord med stegt bacon og cocktailpølser, røræg og så videre. Martin blev begået med en stor kurv fyldt med lækre specialiteter fra Elba og et meget fint Elba-gæsteflag til masten. Elbas flag er hvidt med en rød diagonal hvorpå der er en række bier. Ret specielt. Du kan se flaget på et af billederne nederst. Dagen sluttede som den startede, så i hele Martins fødselsdagsdøgn stod den på blæst og regn.

Ud i bugten igen

Dagen efter havde blæsten ikke helt lagt sig da vi stod op, så vi blev i havnen og gik en tur i den gamle by. Ud på eftermiddagen var vejret endelig mildt igen og vi sejlede ud af havnen og lagde os igen i bugten. Denne gang ved en bøje i stedet for ankeret. Men hvorfor ikke bare blive i havnen? Først og fremmest fordi det er for dyrt. Prisen her er 44 euro per nat. Vi sparer altså over 300 kroner pr. nat ved at lægge os i bugten i stedet for havnen. De penge vil vi hellere bruge på god mad. Derudover er det meget sjovere at ligge for anker på roligt vand med god udsigt frem for at ligge i en kedelig havn.

Torsdag blev en solrig og meget rolig dag. Vi blev på båden hele dagen hvor vi slappede af i solen, læste bøger og hvad man nu ellers kan finde på. Lige her blev nettet også brugt ekstra meget fordi der mærkværdigt nok var en fremragende forbindelse. Vores antenne havde nemt ved at fange havnens Wi-fi, hvortil vi havde fået en uges adgang. Det kunne vi lige så godt udnytte.

Driverliv

Fredag den 26. april blev endnu en varm sommerdag på Elba. I denne weekend skal der være rally på øen. Her er masser af racerbiler og de giver den godt med gas i gaderne. Vi ville tage gummebåden ind til land, men bedst som vi skule afsted strejkede motoren. Martin fik til sidst fundet og løst problemet så vi kunne komme afsted. Vi gik en tur i byen og fik os en is.

De næste to dage var endnu et par afslappende dage med godt sommervejr og boglæsning på agterdækket. Og såden gik der en hel uge i og ved Portoferraio. En virkelig dejlig uge fordi vi ikke har sejlet andet end ind og ud af havnen, hvorfor vi har haft masser af tid til at lave igenting. Vi havde slet ikke planlagt at blive så mange dage på Elba, men det har været virkelig skønt at være her og vi har besluttet at vi hellere vil nyde de gode dage der tilbyder sig end at haste videre i håb om noget bedre, der så måske ikke kommer. Heldigvis har vi masser af tid til at nå til Port St. Louis, hvor vi skal igang med flod- og kanalsejllads igen. Planen er at være i Koblenz på Mosel i Tyskland den 10. juli, hvor Martins far så kommer og hjælper med at sejle båden hjem. Tine og børn tager så til gengæld hjem fra Koblenz for at få lidt dansk sommer inden skolen kalder. Men den tid den glæde. Læs med i næste rejsebrev.

Billeder

Her kan du se nogle billeder fra vores uge på Elba.